Lige nu GRATIS FRAGT
indenfor Danmark!

Lige nu GRATIS FRAGT
indenfor Danmark!

Et barnemadsmærke med tanke på fremtiden

 

Hos Alex&Phil vil vi tage ansvar for vores klimabelastning og bidrage til børns overlevelse og udvikling. Derfor bidrager vi regelmæssig til SOS Børnebyernes arbejde for børn i nød og klimakompenserer for hele vores virksomhed.

Da vi stiftede Alex&Phil AB, etablerede vi samtidig indsamlingstiftelsen Alex&Phil Foundation. Uanset om Alex&Phil giver overskud eller ej, giver vi penge til stiftelsen for at hjælpe nødlidende børn rundt omkring i verden. Alex&Phil er en stolt partnervirksomhed til SOS Børnebyerne, som de kommende år får størsteparten af stiftelsens indtægter fra salget. Vi har valgt at støtte SOS Børnebyernes arbejde i den Centralafrikanske Republik, som er et af verdens fattigste lande.

SOS Børnebyerne har en børneby i hovedstaden Bangui og en i Bouar, der kaldes for "Astrid Lindgrens børneby". Under de seneste års uroligheder er behovet for nødhjælp øget i landet. Derfor har organisationen også et nødhjælpsprogram med fokus på psykosocial støtte til børn og udsatte familier, uddannelse og øget tilgang til næringsrig mad. Alec&Phils støtte er beregnet på, at børnene i børnebyerne får næringsrig mad, så de kan vokse, udvikle sig og tilegne sig den undervisning, de får ved hjælp af SOS Børnebyerne.

På den måde ved du, at når du køber mad fra Alex&Phil, gør du en god gerning både for dit eget barn og for børn, der har det svært.

 

At al vores mad er KRAV-mærket indebærer, at den er økologisk. Men det betyder også, at vi opfylder vidtgående regler for eksempelvis dyrevelfærd, og at de afgrøder, vi bruger, dyrkes miljøvenligt uden kemiske bekæmpelsesmidler eller kunstgødning. Vi sørger for, at bonden får et bedre arbejdsmiljø, at maden ikke indeholder kunstige tilsætningsstoffer eller er produceret med genmodificerede organismer (GMO).

Men vi synes ikke, at det er nok med det.

Alex&Phils mål er, at hele virksomheden skal være klimakompenseret, og med hjælp fra Tricorona Climate Partner AB har vi beregnet hvert eneste produkts klimabelastning. De har analyseret hele vores råvare- og produktionskæde inklusive pakninger og emballage og har inkluderet al transport, også selvom vi er omhyggelige med at fragte vores råvarer til lands og til vands og undgå flytransport.

Derefter klimakompenserer vi ved at støtte Sri Balaji, som er et biomassekraftværk i delstaten Andhra Pradesh i det østlige Indien. Vi har valgt netop Sri Balaji, fordi det både er Gold Standard-mærket og godkendt af FN under Clean Development Mechanism (CDM). Her kan du læse mere om, hvad de forskellige certificeringsmetoder indebærer.

Kraftværket Sri Balaji bruger vedvarende landbrugsaffald som brændsel i stedet for kul og sparer dermed jordkloden for ca. 29.000 ton kuldioxid om året. Indiens nuværende energiproduktion er i meget stor udstrækning baseret på fossile brændstoffer. Ved at bidrage med fossilfri energi til el-nettet reducerer projektet den lokale forurening og det globale klimaudslip.

Projektet Sri Balaji har desuden medført flere positive lokale forandringer. Man har f.eks. oprettet et stipendieprogram for studerende, bygget et nyt skolekøkken med et vandrensningsanlæg, installeret sanitære anlæg og har bygget en sygehuslejr, hvor der deles gratis medicin ud til byens beboere. Derudover planter man 500 træer hvert år.

Vi følger også emballageudviklingen nøje, og emballagen til alle vores grød og smoothies er hovedsageligt lavet af genanvendelige, plantebaserede materiale såsom sukkerrør.

 

Information